Image description
Zonnepanelen
Met zonne-energie elektriciteit maken

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn nog altijd met afstand de meest populaire investering voor huishoudens en bedrijven om hun energierekening omlaag te brengen. ENAT is een erkend installateur van zonnepanelen. Wij werken met een groothandel dat afficheert zich als ‘partner van de duurzame installateur’. Zij levert onder meer hoog kwalitatieve glas-glas panelen. Hierbij zijn de zonnecellen ingesloten tussen twee lagen glas. Dit zorgt voor tal van voordelen ten opzichte van andere panelen zoals een hogere opbrengst, betere kwaliteit en langere garantie.

Voor de zonnepanelen gebruiken wij micro-omvormers van de merken APsystems en Enphase energy. Deze hebben als groot voordeel dat uit elk paneel de maximale stroomopbrengst wordt gehaald. Panelen kunnen elkaar bij een storing niet negatief beïnvloeden. Bovendien zit er minimaal 20 jaar garantie op de door hen geproduceerde micro-omvormers. Via de gratis app die door deze bedrijven beschikbaar wordt gesteld kunt u exact de productie van uw panelen volgen.

Veiligheid boven alles is niet alleen voor ons tijdens het plaatsen van het systeem, maar ook juist voor u wanneer het zonnepanelen systeem bij u op het dak is geplaatst. Wij adviseren om gelijk tijdens de installatie de panelen af te werken met BirdBlocker. Daarnaast is het een voorwaarde die gesteld wordt in de NEN1010. Helaas wordt dit door veel collegabedrijven niet aangeboden of zijn zij er volledig onbekend mee. Dat terwijl paneelbranden kunnen ontstaan door o.a. het droge nestjmateriaal onder de panelen of door vraatschade door de dieren onder de panelen.

Zonnepanelen en nu?

Na het plaatsen van zonnepanelen dient u zich aan te melden bij ENERGIELEVEREN.NL. Op deze manier zal het salderen en de controle of uw meter geschikt is voor teruglevering optimaal verlopen. Dit kunt u zelf doen door middel van het formulier in te vullen van uw netbeheerder. Klik hier voor een overzicht van de netwerkbeheerders in Nederland.

Klik hier voor de formulieren van o.a.;

Energieleveren.nl

 

Duurzaamheid van de panelen

Mocht een zonnepaneel uiteindelijk na vele jaren van productie aan het eind van de cyclus zijn gekomen, dragen wij met panelen voorzien van het 'PV Cycle' keurmerk op verantwoorde wijze zorg voor de volledige recycling ervan. Materialen worden van elkaar gescheiden en aangeboden voor hergebruik. Klik hier voor meer informatie.

ENAT geeft niet zelf de garantie op de materialen, maar helpt u zoveel mogelijk bij het verkrijgen hiervan bij de producent.

https://www.enat.nl/contact.html

>
<