Image description
PVT Warmtepompen
Met zonne-energie zowel stroom als warmte creëren in uw woning

PVT Warmtepompen

Zoekt u de ideale totaaloplossing voor de energievraag van uw woning, dan raden we u Qpanel PVT panelen aan. De Qpanel PVT panelen van Qsilence zijn de nieuwste ontwikkeling binnen de solarwereld. PVT staat voor stroom (PV) en warmte (T).

Met het PVT-systeem voorziet u uw woning van elektriciteit én warmte. Het PVT-paneel heeft een (willekeurig) zonnepaneel en een thermische wisselaar. Daarmee krijgt u warmte, warm tapwater, elektriciteit en koeling vanuit één oppervlak. Het is een stille en onderhoudsarme bron voor de warmtepomp. U heeft geen luidruchtige buitenunit of complexe en dure bodembronnen nodig.

De bovenkant is een standaard zonnepaneel en wekt de elektriciteit op, maar onder het paneel zit de Q-panel verstopt dat omgevingswarmte onttrekt uit de buitenlucht en geeft dit af aan de warmtepomp die op de plek komt of naast uw bestaande gasgestookte cv-kachel te staan. Deze duurzame stroom en warmte gebruikt uw warmtepomp voor het verwarmen van uw huis en warm water.

Gas is niet of fors minder nodig, doordat het paneel energie haalt uit de zon, regen en wind. Het werkt dan ook 24/7 en vier seizoenen lang! In de zomer kan het PVT-systeem ook nog eens beperkt uw huis verkoelen. Zeer aangenaam en handig!

Hybride of gaat u voor All-electric

Zet de eerste stap naar een gasloze toekomst met het Qsilence all-electric ready systeem! Dit systeem is ontworpen met het oog op de toekomst, zodat je op elk gewenst moment volledig van het gas af kunt stappen. Het beste van alles? Je doet nu een investering maar daarna ben je klaar voor een gasloze woning! Met dit systeem bespaar je niet alleen geld, maar ook moeite. Je bespaart namelijk een groot deel van het gas dat je normaal gesproken zou gebruiken voor de verwarming van je huis. Het kan zelfs oplopen tot meer dan 80% gasbesparing! Dat betekent dat je energiekosten aanzienlijk lager zullen zijn. Bovendien kun je de kosten spreiden, omdat je geleidelijk overstapt naar een volledig elektrisch systeem.De Qube warmtepomp tot 8kW,  Met al deze merken heeft HRenergy zeer positieve ervaringen opgedaan.

Qsilence all-electric ready (hybride)

Investering vanaf*:

* Gebaseerd op een gemiddelde woning, incl. installatie en na € 4.425,- ISDE subsidie. Deze prijsstelling is ter indicatie en kan afwijken afhankelijk van de situatie.

 

Qsilence all-electric voor 100% gasloos

Investering vanaf*:

* Gebaseerd op een gemiddelde woning, incl. installatie en na € 4.425,- ISDE subsidie. Deze prijsstelling is ter indicatie en kan afwijken afhankelijk van de situatie.

 

Ook de wetenschap is er inmiddels van overtuigd dat PVT-panelen een enorme bijdrage kunnen leveren aan het behalen van de energietransitiedoelen. Wilt u hierover meer weten, lees dan dit artikel in Solar Magazin: https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i24409/ivo-pothof-pvt-warmtenetten-grote-kans-voor-gemeenten-in-transitievisie-warmte?

https://www.enat.nl/contact.html

>
<