Image description
Zonnecollectoren
Met zonne-energie warmwater creëren

Zonnecollectoren

Zonnecollectoren kunnen voor diverse doeleinden gebruikt worden. Bekend is de zonneboiler voor het verwarmen van het douchewater (proceswater). Minder bekend is de warmte van de collectoren inzetten voor uw verwarming of zelfs koeling. Juist op dit vlak onderscheidt ENAT zich ten opzichte van andere marktpartijen.

ENAT is sinds 2006 afnemer van de producten van HRsolar, nu HRenergy. Wij hebben al die tijd het volste vertrouwen gehad in  HRenergy wat ook blijkt uit onafhankelijke onderzoeken. Een echt Nederlands product dat kwalitatief ver boven de rest uitsteekt. We hebben er heel veel ervaring mee opgedaan en kunnen goed inschatten wat uw verwachte besparingen zijn.

Alleen de door HRenergy erkende installateurs, waaronder ENAT, mogen deze collectorsystemen aanbieden. Hiermee bent u verzekerd van topkwaliteit en een optimaal werkend systeem met een zeer lange levensduur. ENAT verzorgt bovendien al enkele jaren praktijkbegeleiding voor HRenergy aan andere installateurs. Met samenwerking is immers het meeste te bereiken.

Met zonnecollectoren bent u in tegenstelling tot bij zonnepanelen niet afhankelijk van overheidsmaatregelen, energieleveranciers en/of netbeheerders. Wel of niet salderen en transportkosten zijn bijvoorbeeld elementen die van invloed zijn op de terugverdientijd van zonnepanelen. Met zonnecollectoren heeft u daar geen last van. U bepaalt het helemaal zelf! Gebruik ik wel of geen warm water en waar zet ik het voor in, is de enige vraag die u zichzelf hoeft te stellen.

Collectoren voor bedrijven

ENAT heeft al diverse projecten gerealiseerd en in ontwikkeling om zonnewarmte toe te passen binnen het bedrijfsleven. Zo zijn enkele appartementen voorzien van collectoren waar de warmte wordt gebruikt voor verwarming en proceswater (douche). Daarnaast heeft ENAT een bedrijfshal voorzien van collectoren en een houtkachel die gebruikt worden voor lage temperatuur verwarming. In de zomer wordt de warmte juist gebruikt voor het koelen van het kantoor. 

Collectoren voor particulieren

Bij particuliere klanten komt ENAT ook graag zonnecollectoren plaatsen. Wij kunnen desgevraagd zelfs bij u de installatie verzorgen van 1 of 2 standaard collectoren systemen. Maar de combinatie projecten met juist 4 of meer collectoren komen de laatste tijd weer veel voor. Geen project is voor ons te klein, omdat elke collector een positieve bijdrage levert aan het milieu en uw portemonnee!

Een zonnecollector werkt voor ongeveer 40 procent op direct zonlicht en voor 60 procent op diffuus licht. Bij plaatsing van de zonnecollector op het zuiden is een zeer goede opbrengst mogelijk, maar ook op andere plaatsen zijn er diverse mogelijkheden om een goed resultaat te behalen. Zonnecollectoren zijn in principe plaatsbaar op iedere vlakke ondergrond.

In onze webshop kunt u kiezen uit diverse standaardpakketten voor zonnecollectoren met daarbij de meest actuele prijzen. 

>
<