Zonnecollectoren

 

ENAT is vanaf 2006 afnemer van de producten van HRsolar. Hierdoor is heel erg veel ervaring opgedaan en kunnen wij goed inschatten wat uw verwachte besparingen kunnen zijn. 

Vanaf 01-01-2016 is er beschikking over een subsidie mogelijkheid. Alleen de door HRsolar erkende leveranciers kunnen u de collectoren aanbieden. Hiermee blijven de collectoren van HRsolar gewaarborgt voor de beste prestatie en u krijgt een optimaal werkend systeem met zeer lange levensduur. 

ENAT verzorgt ruim 3 jaar praktijk begeleiding voor HRsolar aan andere installateurs. Onder andere hiermee onderscheiden wij ons van de gemiddelde installateur.

 

Hoezo salderen???

Met zonnecollectoren bent u niet afhankelijk van overheidsmaatregelen zoals bij de zonnepanelen. Salderen wel of niet, transportkosten betalen, allemaal elementen die invloed hebben op de terugverdientijd van zonnepanelen. Met de zonnecollectoren heeft u daar geen last van, u bepaald het helemaal zelf! Gebruik ik wel of geen warmwater, dat ik de enige vraag. Bepaal het helemaal voor u zelf aan de hand van ons rekenmodel.

 

Zonnecollectoren of zonneboilers voor bedrijf of privé.

De zonnecollectoren kunnen voor diverse doeleinden gebruikt worden. Bekend is de zonneboiler voor het verwarmen van het douche water (proceswater). Minder bekend is de warmte van de collectoren inzetten voor uw verwarming of zelfs koeling. Juist op dit vlak onderscheid Enat zich ten opzichte van alle anderen.

 

Bedrijven,

Enat heeft diverse projecten reeds geinstalleerd en in ontwikkeling om zonnewarmte toe te passen binnen het bedrijfsleven. Zo zijn er reeds enkele appartementen voorzien van collectoren waar de warmte wordt gebruikt voor verwarming en proceswater (douche). Daarnaast heeft Enat ook een bedrijfshal voorzien van collectoren en een houtkachel die gebruikt worden voor lage temperatuur verwarming en in de zomer wordt de warmte gebruikt voor het koelen van het kantoor. 

Privé,

Ook hier is Enat volledig thuis en komt u ons op diverse plaatsen in Nederland tegen. Dankzij de samenwerking met vakbekwame mensen kan Enat ook bij u de installatie verzorgen voor 1 of 2 collectoren. Niets is te klein omdat elke collector een bijdrage levert voor het milieu en uw portemonee.

 

Waarom wij kiezen voor zonnecollectoren boven de vacuumbuis?

De zonnecollectoren die wij plaatsen hebben een hogere opbrengst dan de vacuumbuis systemen. Daarnaast is de collector mooier in een dak te monteren zodat het nauwelijks opvalt.

Op onderstaande link is een vergelijking te lezen in de opbrengst van diverse systemen, is deinformatie Afkomstig van het solarkeymark.

 

Een zonnecollector is ideaal te combineren met een houtgestookte cv installatie om ook in de zomermaanden te Profiteren van energie uit de natuur. Zeker als u een combinatie Kunt maken met lage temperatuur verwarming (LTV) van in het bezit bent van een zwembad, kan dit de perfecte oplossing zijn, om uw energie verbruik drastisch te Minimaliseren. Uiteraard kan het ook zijn DAT in uw situatie, zonnecollectoren al afdoende zijn om uw Energierekening te laten dalen. Laat u door ons hierover adviseren.

De Nederlandse Maatschappij voor energie en milieu bv, NOVEM, wil het gebruik van zonneboilers in de komende jaren ook sterk stimuleren. Omzetting van zonlicht in warmte brengt de Energierekening voor verhitting van water met maar liefst de helft terug. Rond 2010 zal Zelfs 5% van de Nederlandse gezinnen met zonnewarmte douchen en wassen. De Nederlandse overheid deelt de zon een steeds belangrijkere rol toe. In 2050 Moet Duurzame Energie 15 tot 20% van de totale energiebehoefte verzorgen. De zon Moet daarvan een kwart leveren.

Hoe werkt een zonnecollector-systeem?

De zonnecollector is opgebouwd uit een zwarte, dubbelwandige, vlakke metalen plaat (de absorber), Waardoor het water langzaam circuleert. Wordt de schokdemper deur zonlicht beschenen, dan kan het erdoor circulerende water aanzienlijk worden verwarmd. Deze warmte wordt door geïsoleerde leidingen van en naar een warmtewisselaar (spiraal in de boiler) getrans-porteerd (= rondpompen). De warmte wordt in een gesloten circuit, aan het leidingwater in het voorraadvat afgegeven. Wanneer water wordt afgenomen (via de mengkraan, was-machine, vaatwasser etc.) stroomt het leidingwater via een naverwarmer (bijvoorbeeld een cv-ketel) naar de tapkraan. De naverwarmer voldoen aan de temperatuur van het leidingwater in het voorraadvat en warmt het water, indien nodig, bij.

Wat heeft u nodig?

Een zonnecollector werkt voor ongeveer veertig procent op directe zonlicht en voor zestig procent op diffuus licht. Bij plaatsing van de zonnecollector op het zuiden is een zeer goede opbrengst mogelijk, maar ook op andere plaatsen zijn er diverse mogelijkheden om een goed resultaat te behalen. Zonnecollectoren zijn in principe plaatsbaar op iedere vlakke ondergrond.

In onze web-shop kunt u kiezen uit diverse standaard pakketten met daarbij de meest actuele prijzen. 

Waarom HRsolar?

Wij hebben al jaren het vertrouwen gehad in het product van HRsolar. Een echt Nederlands product wat kwalitatief ver boven de rest uit steekt.

De test van SenterNovem was een bevestiging van onze keuze, onder deze link staan alle geteste Collectoren. HRsolar is de best geteste verzamelaar voldaan De hoogste Jaarlijkse opbrengst en daardoor krijgt u de Meeste subsidie uitgekeerd. De nummer 1 van Nederland.

Legionella?

Normaal gesproken is uw huidige gaskachel de na-verwarmer van het warme tapwater. Maar wat als dat niet zo is, ook daar hebben wij een ideale oplossing voor zonder dat u het laatst heeft van de legionella bacterie. Informeer naar de oplossingen die wij Kunnen bieden dankzij onze speciale buffervaten voldaan RVS warmte wisselaar.


Download de algemene folder van HRsolar.

Algemene informatie over HRsolar toepassingen.


Download de technische specificaties van HRsolar.

Algemene informatie over HRsolar toepassingen.

 

 

 

Is uw zonnecollector klaar voor de winter? 

Na een warme zomer was het genieten van het warme water dat de zonnecollectoren hebben gemaakt voor u.

Nu is het tijd om er voor te zorgen dat de zonnecollectoren goed de winter in gaan. Voorkom vorstschade, ookal lijkt het nu nog ver weg. Wanneer de collector vloeistof niet in orde is kan het maar zo gebeuren dat de collector kapot vriest.

Voorkomen is beter dan genezen.

Maak snel een afspraak voor een systeem controle.

 

Vraag naar de mogelijkheden.

 

Met vriendelijke groet,

John Dolman