Energiebronnen                                  Warmtebronnen

 

                         Zon / Lucht                             (Infrarood) verwarming

Welkom bij Enat

Enat is van origine een bedrijf dat gespecialiseerd is in het toepassen van energie uit de natuur. Door middel van betrouwbare technologieën maken we gebruik van alternatieve energiebronnen die zich reeds hebben bewezen, zoals hout- pelletkachels, zonnepanelen, zonnecollectoren en bodemwarmtepompen.

Wij richten ons op de dienstverlening aan bedrijven en instanties, maar met name op particulieren, die zich bewust zijn van de huidige energieprijzen. Zoals u weet zijn deze erg hoog en zal daar op korte termijn geen verandering in komen. Wij kunnen er echter voor zorgen dat u uw energierekening fors kunt verlagen: dat maakt Enat!

We zien de markt verschuiven naar all-electric (volledig elecktrisch) systemen met de zonneboiler als zeer betrouwbare energiezuinige warmtebron. De zonneboiler kan dan ook ingezet worden ter ondersteuning voor het verwarmen van de woning maar ook voor het voorverwarmen van het warmwater, voor douche en wasmachine. 

Daarom laten wij als ENAT de hout en pelletkachels los en is er een nieuw tijdperk aangebroken voor de infrarood verwarming. Bij het tapblad verwarming kunt u hier meer over lezen.

Nieuwste ontwikkelingen bij Enat

Vanaf April 2018 rijden we nu ook met een volledig elektrische E-up! Zo hebben we naast de Fiat Ducato installatie-bus met Energie A-label, ook de volledig elektrische VW E-up! voor de bezoekjes, overleg en intake.

Uiteraard wordt deze auto opgeladen door de zonnestroom die wij zelf produceren als ENAT.

 

Installatie begeleiding

Dat Enat voortdurend bezig is met de technische ontwikkelingen op het gebied van zonnecollectoren, zonnepanelen, houtvergassers en pelletkachels mogen duidelijk zijn. Daarom worden wij steeds meer gevraagd voor het begeleiden van (nieuwbouw) projecten door zowel producenten als installatiebureau's door heel Nederland.

Duurzaamheid en Enat

Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat je 'duurzaam' bent als bedrijf. Echter valt dat niet altijd mee om 100% duurzaam te ondernemen. Enat probeert daar natuurlijk de grootste zorg voor te dragen dat dit binnen haar bedrijf wel gebeurt en zijn voor een heel groot gedeelte goed bezig. Zo wordt de stroom die Enat verbruikt volledig door zonnepanelen opgewekt, is de verwarming middels zonnecollectoren en een Pelletkachel geregeld. Daarnaast offreren en factureren wij voor het grootste deel via de mail en alleen op verzoek op papier. De laatste grote stap die wij nog moesten zetten was het verbeteren van het vervoer. Zo hebben wij in September 2015 een nieuwe installatiebus gekocht. Het is een FIAT Ducato geworden met 6 versnellingen en een energiezuinige motor.

Wij hebben nu op onze werkplaats 90 panelen geplaatst die voor de energievoorziening zorgen. de E-Up wordt hiermee opgeladen en ook de bedrijfspanden worden middels een warmtepomp verwarmd. Uiteraard is de verlichting die overal geplaatst is van de nieuwste LED -schakel technieken.

Dus voor ons is het niet alleen duurzaamheid naar de klant maar ook voor ons zelf! 

 

 

Infrarood verwarming in uw woning of op kantoor.

Niet nieuw maar wel tijd om opnieuw onder de aandacht te brengen, infrarood verwarming. Misschien kent u het uit de sauna-wereld of van terras overkappingen, van die stralers die warmte geven.

Dat kan ook anders!

Met de Leranti infrarood panelen is elke afbeelding te printen op het paneel zodat het lijkt op een schilderij of een foto, of is een neutrale kleur passend in uw woning of kantoor. Bijna alles is mogelijk met de infrarood panelen van leranti.

Wij kunnen voor u opmaat een berekening maken hoeveel vermogen er nodig is voor uw situatie en samen met u de ideale plek uitzoeken voor montage.

Laat u verrassen en kijk naar de mogelijkheden die wij u hierin kunnen bieden.

 

Met vriendelijke groet,

John Dolman

www.enat.nl

www.pelltech.nl